Vooroordelen
15563
post-template-default,single,single-post,postid-15563,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Vooroordelen

Vooroordelen

Vooroordelen:

ik wil wat kwijt over vooroordelen. Bijvoorbeeld de vooroordelen over mensen die ziek zijn. Mensen die in bijstand komen. Ik heb het idee dat er een grote groep mensen is die, klakkeloos aanneemt wat er binnen de regering en het Haagse Pluche wordt gezegd. Ik kan mij niet meer alle opmerkingen herinneren, maar eentje vanmorgen op Linked Inn deed mij dit schrijven. De opmerking was dat mensen in de bijstand komen omdat ze dom met geld omgaan.  Nu is dit een zeer domme opmerking om het maar netjes te zeggen.

 

Het kan iedereen overkomen:

Werkloos worden:

Het kan iedereen overkomen, om zijn baan te verliezen, en op een hogere leeftijd is het zeer moeilijk om nog aan werk te komen, en niet omdat mensen niet willen werken, maar gewoon omdat ze geen kansen meer krijgen op de arbeidsmarkt. Het gros aan werkgevers neemt niemand aan boven de 50, en deze mensen schrijven een veelvoud van de verplichte sollicitaties, zijn aktief op sociale netwerken, laten zich zien. En nog is het 1 op 100 die baan vind.

 

Ziek worden:

Ieder mens kan het overkomen dat ze ziek worden, en anders als dat sommige roepen en misschien denken, is ziekte iets wat je overkomt. En als je door ziekte, voor kortere of langere tijd, of ongeneselijk je niet aan het arbeidsproces kan deelnemen, dan ben je geen derderangsburger, zoals ik vaak lees of ook weer hoor uit Den Haag.

Ziekte vraag je niet om, en het kan gebeuren dat je niet geneest, (ongeneselijk, dit betekend niet direct dat je op sterven ligt. Maar er zijn zaken die helaas niet te genezen zijn) en het kan je ook overkomen dat je dan niet meer kan deelnemen aan het arbeidsproces. En zieke mensen willen heel graag anders. Maar kan je niet deelnemen aan het arbeidsproces, kom je in handen van het UWV, die gaan regels toepassen die de afgelopen kabinetten hebben bedacht. Er word een beperkingspatroon vastgesteld, en dan begint het grote rekenen.

Rekenen:

Men gaat uitrekenen wat je met je beperkingen nog zou kunnen verdienen in de maatschappij. Dit betekend dus dat men erkend met lucht, want een ieder die het nieuws bijhoud weet dat mensen met beperking niet aan het werk komen. En het grote rekenen betekend voor Jan Modaal bijna altijd dat er nog wel verdiencapaciteit is. Dus blijkt dat je met beperkingen virtueel nog geld kan verdienen, dan wordt dat gedeelte van je uitkering afgetrokken, en dan blijven er percentages over, die betekenen dat als je meer als een X percentage overblijft je word geacht dat te gaan verdienen virtueel. Het restant betaald UWV en voor een heel groot percentage mensen betekend dit een inkomen beneden sociaal minimum. En dan komen deze mensen in bijstand om dit aan te vullen, als zij geen werk vinden. En op deze manier loopt er een ontzettend grote groep zieken in bijstand, die in het oude WAO systeem wel een normaal inkomen hadden gehad. Want mijn mening is als je ziek bent, heb je recht op 70% van je laatstverdiende loon, daar was je voor verzekerd en betalen wij allen voor.

Hoe het werkt met percentages en de rekensommen is allemaal te vinden op de site van het UWV. Ik zou iedereen die vooroordelen heeft eens aanraden dit te lezen.

Dus vooroordeel niet en denk na voor je wat roept of zegt, je kwetst een hele groep mensen die heel graag anders zouden willen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.