10 gewoonten van succesvolle fotografen
15565
post-template-default,single,single-post,postid-15565,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

10 gewoonten van succesvolle fotografen

10 gewoonten van succesvolle fotografen

Er zijn veel verschillende zaken die je kan doen om je fotografieskils te vergroten, en goede gewoonten te ontwikkelen.

Hier noem ik 10 zaken die kunne helepen aan het krijgen van betere skils en gewoonten als fotograaf.

De wil om te leren:

iedereen kan fotografie leren, maar het vraag passie en inzet. De beste fotografen op de wereld hebben heel erg hard gewerkt om Fotografie zo onder de knie te krijgen , en nog steeds willen ze bijleren. Natuurlijk zijn er veel verschillende paden om te leren. Je kan een formele opleiding gaan volgend, je kan een traning doen, een online cursus. Maar ook didacties leren,  je steekt er constant tijd in om te oefenen en je skils te verfijnen. Ik heb dit ook gedaan, na een opleiding fotografie. Dat was nog in het analoge tijdperk. ik had het geluk dat ik snel zaken kon zien. en dan is het de kunst om deze voor je lens te krijgen en mooi op de foto te zetten.

Ze zijn toegewijd:

Wanneer je skils wilt krijgen moet je ten eerste erg toegeijd en vasthoudend zijn, om te leren. Want als het makkelijk is om een geweldige fotograaf te worden dan deed iedereen het wel. Maar het kost erg veel tijd en moeite,  en je moet altijd werken aan verbeteren van je skils.

Een groot gedeelte van deze vasthoudendheid, is gewoon heel regelmatig oefenen, en als je elke dag oefent met fotograferen, of ten minste je bezighoud met het verbeteren van je skils, dan heb je de kans dat je de fotograaf wordt die je wil zijn.

Geduld:

Om de perfecte foto te krijgen heb je veel geduld nodig.Dit is zeker in landschap, en natuurfotografie, waar je moet wachten op het juiste licht, of het juiste weer, of het beestje wat je wilt fotograferen in de juiste positie staat.

Geduld is ook zeker nodig bij andere taken, bijvoorbeeld jonge actieve kinderen fotograferen, of werken met een moeilijke klant.

Op het detail letten:

De details, maken een foto geweldig. De details die anderen gemist heben, of dachten dit is niet belangrijk kunnen meehelepen om jouw werk boven anderen uit te laten stijgen. Dus leren om de details te zien dat zal je je werk aanzienlijk verbeteren.

Ze zijn bekend met hun apparatuur:

Voor je een geweldige foto kan maken, moet je begrijpen wat je apparatuur doet, en hoe je het moet gebruiken.

Camera handleidinge zijn niet het meest interesant om te lezen, maar wanneer je je camera niet van binnen en buiten kent en er weet hoe mee om te gaan, is het erg belangrijk dat je deze handleiding zo snel mogelijk gaat lezen.

Je apparatuur kennen geld ook voor de nabewerking tools, wat je ook gaat gebruiken Photoshop, Lightroom, dat maakt niet uit, jou doel is om de mooist mogelijke foto te krijgen.

 

In het huidige digitale tijdperk, hebben foto,s vaak nabewerking nodig. Wanner je je op je gemak voelt met bovenstaande tools, of een ander tool, dan kan je je foto’s naar een ander niveau brengen.

Flexibel:

In veel situaties, moet je en kunnen vernaderen je aanpassen aan de omgeving en het moment. Dit kan lijden tot zaken waar je echt geen controle over hebt. Bijvoorbeeld bij een opname in de natuur, onverwachte uitdagingen met je apperatuur, of een model, waar wat mee gebeurt of die doet wat wat je niet verwacht. Wanneer je flexibel bent, en rustig blijft zal je de sitiatie gaan overzien en er omheen gaan werken, en dan kan de verrrasing je onverwachts tot iets moois laten leiden.

Je accepteerd de uitdaging:

Als je fotografeert kom je konstant nieuwe uitdagingen tegen, je moet een mannier vinden om de uitdaging te overwinnen, om een object in een niet verwachte mannier te fotograferen. Probeer maar eens te werken met een overvolle populaire lokatie, of je hebt een heel moeilijk te bereiken lokatie, om een unieke kijk en perspectief te krijgen. Wanner de de uitdaging accepteerd en een weg vindt om er omheen te werken. Dan krijg je de foto die een ander niet heeft.

Ze zoeken naar inspiratie:

Kijken naar het werk van andere fotografen kan jou inspireren, om je grenzen te verleggen, en ideen te krijge die je kan gebruiken in je eigen werk.

Zij accepteren commentaar en kritiek:

Een van de beste manieren om je werk te verbeteren is het zoeken naar feedback, of constructive kritiek. Je kan deze feedback krijgen van clints, vrienden familie, overal. Er zijn vele groepen ook op Facebook waar je daarvoor foto’s kan plaatsen.

Zij specialiseren:

Als je echt groeien wilt, kies dan een vorm van fotografie en specialiseer je daarin. Specialiseren betekend niet dat je geen andere dingen kan doen. Maar het helpt je om de beste te worden. Je kan dit doen in een particuliere omgeveing, maar het helpt je ook met het maken van je naam.  Er zijn zoveel mogelijkheden, bijvoorbeeld  landschapsfotografie, kinderen, straatfotografie, portretten, modelen noem maar op. Als je nog niet gekozen hebt om je te specialiseren, denk er goed over na om dit toch te doen.

 

Groeten Ronald

Bronvermelding: Photografieplanet

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.